Kalkoentournedos Rossini
Ingrediënten
- 2 perssinaasappels
- 2 plakken mousse de canard eendenleverpaté of 2 plakken romige paté van 1 cm dik
- 2 eetlepels groene peperkorrels uit blikje of potje
- 50 g boter
- 4 kalkoentournedos van ca. 150 g per stuk
- zout
Instructies
- Pers de sinaasappels uit.
- Zeef het sap.
- Snijd de plakken paté in de breedte doormidden.
- Verwijder de laag vet.
- Spoel de peperkorrels af en laat ze uitlekken.
- Verhit de boter in de koekenpan en bak de tournedos op een niet te hoog vuur gaar.
- Reken op ongeveer 4 minuten per kant.
- Bestrooi het vlees met zout.
- Schep de tournedos uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie om ze warm te houden.
- Doe het sinaasappelsap en de peperkorrels in de pan.
- Verwarm het sap en het braadvocht.
- Roer de saus goed door elkaar.
- Leg de tournedos op de borden en giet de saus over het vlees.
- Leg op elke tournedos een plakje paté.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer bij dit gerecht traditionele groenten.
Bijvoorbeeld gekookte spruitjes, eventueel met gepofte kastanjes, gebakken paddestoelen en aardappelpuree of rijst.
Bijvoorbeeld gekookte spruitjes, eventueel met gepofte kastanjes, gebakken paddestoelen en aardappelpuree of rijst.