Kangaroemedaillons met abrikozen notensalsa

AllerHande november 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 200 g gewelde abrikozen
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 75 g cashewnoten gezouten grofgehakt
  • 4 kangaroemedaillons op kamertemperatuur
  • ½ zakje koriander verse à 15 g, fijngesneden
  • eetlepel(s) limoensap

Instructies

  • Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper in fijne blokjes snijden.
  • Abrikozen met keukenschaar in stukjes knippen.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en hierin peper, knoflook en bosuitjes 1 minuut fruiten.
  • Abrikozen en cashewnoten toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Pan van vuur nemen en mengsel iets laten afkoelen.
  • In grote koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en vlees in 6-8 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren.
  • Vlees met zout en peper bestrooien en op warme borden leggen.
  • Koriander en limoensap door abrikozen-cashewnotenmengsel mengen en naast vlees scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met in bouillon gekookte rijst en sperziebonen.
Dit recept smaakt ook prima met struisvogelbiefstuk of eendenborstfilet. Kijk voor de
bereidingstijden op de verpakking. Als u de peper met zaadjes en al in blokjes snijdt, wordt de salsa nog pittiger.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees