Kentang Kering

Flinterdunne aardappelstokjes die worden gebakken met lombok en kruiden. Deze sambal is het lekkerste met vers geraspte aardappel, maar bij tijdgebrek kun je ook de kant en klare aardappelstokjes kopen en deze verwerken.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 2 rode uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 rode lomboks of Spaanse pepers
  • stukje verse laos
  • 2 salamblaadjes
  • 2 eetlepel gula jawa palmsuiker
  • zout

Instructies

  • Schil de aardappels en rasp deze boven een grote kom met water in fijne reepjes.
  • Knijp de aardappels goed uit boven een zeef en droog ze zoveel mogelijk met een schone doek of keukenpapier.
  • Bak de geraspte aardappel krokant in de hete olie en laat ze daarna uitlekken in een zeef.
  • Wrijf de lombok fijn met wat zout.
  • Doe er de knoflook bij en wrijf deze ook fijn.
  • Snij de ui in dunne reepjes.
  • Verhit wat olie in de wok en bak hierin de ui tot ze gaat geuren.
  • Doe er de lombok-knoflook pasta bij en roer alles goed om.
  • Voeg de salamblaadjes en laos toe en laat deze meebakken.
  • Voeg dan de fijngesneden gula jawa toe en laat deze smelten.
  • Voeg zout naar smaak toe.
  • Laat het even zachtjes bakken tot de kruiden zijn ingetrokken en roer dan de gebakken aardappel er doorheen.

Video

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch