Kerriegroenten met noten en kip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g rijst
  • 400 g kipfilet
  • 4 eetlepels Conimex Wok Marinade
  • Wok Olie
  • 600 g grofgesneden wokgroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Kerrie Groenten
  • 50 g gezouten cashewnoten

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd elke kipfilet in 6 stukjes. Meng de kipstukjes met de wok marinade.
  • Laat het 3 minuten staan om te marineren.
  • Verhit een wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de kipstukjes in ca. 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • Verhit een andere wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de groenten 3 minuten.
  • Voeg 2 dl water en de boemboe toe, breng aan de kook.
  • Ca. 3 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Hak de cashewnoten grof.
  • Verdeel de rijst over 4 borden, schep de kipstukjes en de kerriegroenten ernaast.
  • Bestrooi de groenten met de cashewnoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Vervang de gemengde groenten door in halve plakjes gesneden winterwortel (5 minuten wokken!) en/of grofgesneden kool zoals spitskool of Chinese kool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip / Noten
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken