Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerriegroenten met noten en kip
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
rijst
▢
400
g
kipfilet
▢
4
eetlepels
Conimex Wok Marinade
▢
Wok Olie
▢
600
g
grofgesneden wokgroenten
▢
1
bakje
Conimex Boemboe voor Kerrie Groenten
▢
50
g
gezouten cashewnoten
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd elke kipfilet in 6 stukjes. Meng de kipstukjes met de wok marinade.
Laat het 3 minuten staan om te marineren.
Verhit een wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de kipstukjes in ca. 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
Verhit een andere wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de groenten 3 minuten.
Voeg 2 dl water en de boemboe toe, breng aan de kook.
Ca. 3 minuten zachtjes laten pruttelen.
Hak de cashewnoten grof.
Verdeel de rijst over 4 borden, schep de kipstukjes en de kerriegroenten ernaast.
Bestrooi de groenten met de cashewnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Vervang de gemengde groenten door in halve plakjes gesneden winterwortel (5 minuten wokken!) en/of grofgesneden kool zoals spitskool of Chinese kool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Kip
/
Noten
Land van herkomst
Oosters
Jaargetijde:
Snel te maken