Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu
Snel te maken
Ingrediënten
- 300 g snelkookrijst
- 1 blok tofu naturel
- 5 eetlepel zonnebloemolie
- 1 centimeter gemberwortel verse
- 1 theelepel sambal oelek
- 6 eetlepel ketjap manis
- 1 zak roerbakmix 400 g
- 50 g gebakken uitjes
Instructies
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Tofu in plakken van 1 cm dik snijden en droogdeppen met keukenpapier.
- Gemberwortel schillen en fijn raspen.
- In koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten.
- Tofu aan elke kant ca. 3 minuten bakken.
- Sambal en 4 eetlepels ketjap aan tofu toevoegen en op laag vuur laten staan.
- In wok rest van olie verwarmen en roerbakmix en gember ca. 5 minuten roerbakken.
- Gekookte rijst en rest van ketjap toevoegen en door en door warm laten worden.
- Op smaak brengen met peper.
- Ketjaprijst over vier borden verdelen.
- Plakken tofu erop leggen en bestrooien met gebakken uitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met atjar.