Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mes
keukenpapier
Koekenpan
pan met antiaanbaklaag
eetlepels
Wok
borden
Ingredients
▢
300
g
snelkookrijst
▢
1
blok
tofu naturel
▢
5
eetlepel
zonnebloemolie
▢
1
centimeter
gemberwortel
verse
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
6
eetlepel
ketjap manis
▢
1
zak
roerbakmix
400 g
▢
50
g
gebakken uitjes
Instructions
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Tofu in plakken van 1 cm dik snijden en droogdeppen met keukenpapier.
Gemberwortel schillen en fijn raspen.
In koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten.
Tofu aan elke kant ca. 3 minuten bakken.
Sambal en 4 eetlepels ketjap aan tofu toevoegen en op laag vuur laten staan.
In wok rest van olie verwarmen en roerbakmix en gember ca. 5 minuten roerbakken.
Gekookte rijst en rest van ketjap toevoegen en door en door warm laten worden.
Op smaak brengen met peper.
Ketjaprijst over vier borden verdelen.
Plakken tofu erop leggen en bestrooien met gebakken uitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met atjar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Roerbakken / Wokken
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Oosters
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch