Kip Donburi

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 gram gekookte kip in stukjes
  • 225 gram rijst kleine korrel
  • 41/2 dl water
  • 21/2 dl dashi of kippenbouillon
  • 2 eetlepels mirin of zoete sherry
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 225 gram champignons in plakjes
  • 125 gram doperwten
  • 3 eieren
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Spoel de rijst tot het water bijna helder is en laat hem in een vergiet
  • uitlekken.
  • Doe de rijst en het water in een pan met dikke bodem en breng het water
  • aan de kook.
  • Temper het vuur en laat het 15 minuten afgedekt sudderen tot de rijst gaar
  • en het water geabsorbeerd is.
  • Roer en laat met het deksel op de pan 10-15 minuten rusten.
  • Doe de bouillon, de sherry, de sojasaus, de champignons en de doperwten in
  • een sauspan en breng het geheel aan de kook.
  • Temper het vuur en laat het mengsel 1-2 minuten sudderen tot de groenten
  • gaar zijn.
  • Voeg de rijst en de kip toe en roer het geheel voorzichtig om.
  • Klop de eieren met het zout en doe dit bij het rijstmengsel.
  • Kook het goed roerend op laag vuur tot de eieren zijn gestold.
  • Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Japan