Kip-groentestoofpot 2
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Maak de paprika's en de courgette schoon en snijd ze in grove blokken.
- Snijd het pepertje doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
- Pel de ui en snipper hem fijn.
- Bak de kip in een pan met dikke bodem in de olijfolie goudbruin.
- Haal de kip uit de pan en zet hem apart.
- Bak de uitgeperste knoflook in hetzelfde vet aan.
- Voeg de ui, de paprika's, de courgette en het pepertje toe, roer alles goed om en stoof het gerecht op laag vuur in een gesloten pan in ± 20 minuten gaar.
- Voeg de kip toe en stoof zonder deksel, onder af en toe omscheppen, nog ± 10 minuten.
- Breng de stoofpot op smaak met zout, peper en tabasco en garneer met de versgehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met couscous.