Kip in brandewijn

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
wachten 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 preistronken
  • 4 teentjes knoflook
  • 40 g boter of margarine
  • 1 kip ca. 1200 g
  • versgemalen peper
  • 4 dl brandewijn
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 zakje gewelde pruimen 250 g
  • 100 g hamblokjes
  • 1 dl room culinair

Instructies

Voorbereiden

  • Prei schoonmaken, in stukken van ca. 5 cm snijden, wassen en laten uitlekken.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Kip met peper bestrooien en rondom bruin bakken.
  • Kip uit pan scheppen.
  • Prei en knoflook in achtergebleven bakvet al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
  • Brandewijn en 2 dl water erbij schenken en aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen.
  • Kip toevoegen en in ca. 1 uur gaar stoven.

Bereiden

  • Kip uit pan nemen en in stukken verdelen en warmhouden onder aluminiumfolie.
  • Pruimen en hamblokjes door stoofvocht roeren.
  • Room erdoor roeren en saus aan de kook brengen.
  • Kip met saus en gekookte aardappels serveren.

Voedingswaarden

Calories: 475 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 33 g | Vet: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Kip / Varkensvlees
Land van herkomst België / Wereldkeuken