Kip in brandewijn
Equipment
Ingrediënten
- 4 preistronken
- 4 teentjes knoflook
- 40 g boter of margarine
- 1 kip ca. 1200 g
- versgemalen peper
- 4 dl brandewijn
- 1 kippenbouillontablet
- 1 zakje gewelde pruimen 250 g
- 100 g hamblokjes
- 1 dl room culinair
Instructies
Voorbereiden
- Prei schoonmaken, in stukken van ca. 5 cm snijden, wassen en laten uitlekken.
- Knoflook pellen en in plakjes snijden.
- In braadpan boter verhitten.
- Kip met peper bestrooien en rondom bruin bakken.
- Kip uit pan scheppen.
- Prei en knoflook in achtergebleven bakvet al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
- Brandewijn en 2 dl water erbij schenken en aan de kook brengen.
- Bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen.
- Kip toevoegen en in ca. 1 uur gaar stoven.
Bereiden
- Kip uit pan nemen en in stukken verdelen en warmhouden onder aluminiumfolie.
- Pruimen en hamblokjes door stoofvocht roeren.
- Room erdoor roeren en saus aan de kook brengen.
- Kip met saus en gekookte aardappels serveren.
Voedingswaarden
Calories: 475 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 33 g | Vet: 28 g