Kip khubani
Het woord "khurbani" betekent "gedroogde abrikoos" in het Urdu. In dit recept heb ik gedroogde pruimen gebruikt. Het komt van origine uit Noord India.
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet in grote blokken gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 3 tomaten gepeld en gesneden
- 50 gram gedroogde pruimen in stukjes
- 2 teentje(s) knoflook fijngehakt
- stukje(s) gemberwortel geraspt
- 1 kaneelstokje
- ½ theelepel paprika poeder
- 4 kardemompeulen knip ze open en gebruik de kleine zaadjes
- 40 gram amandelen gehakt
Instructies
- Fruit de ui en de knoflook drie minuten; voeg de blokjes kip toe en bak ze aan alle kanten bruin.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe behalve de amandelen en halve deciliter water en breng dit aan de kook.
- Doe een deksel op de pan en laat het geheel tien minuten sudderen.
- Neem de deksel eraf en kook het op hoog vuur in tot de saus dikker wordt.
- Neem het kaneelstokje eruit en strooi de amandelen erover.