Kip met aalbessen
Ingrediënten
- 100 g rijst basmati / droogkokende
- 150 g peultjes
- 1 eetlepel bieslook fijngesneden
- 1 eetlepel kervel fijngesneden
- 1 eetlepel dragon fijngesneden
- 2 kippenborsten samen 300 g
- witte peper
- zout
- bloem
- 25 g boter
- 1 ui gesnipperde
- ½ dl whisky
- 1½ dl slagroom
- 1 theelepel vloeibare honing
- 2 theelepels aardappelmeel
- 125 g rode aalbessen
Instructies
- Kook de rijst volgens het voorschrift op het pak.
- Haal de peultjes af, kook ze 15 minuten in een open pan en houd ze in een klontje boter warm.
- Was en snijd de kruiden.
- Bestrooi het vlees met witte peper en zout en bestuif het met bloem.
- Verhit de boter in een braadpannetje, maar laat niet bruinen.
- Bak de kip aan weerszijden, maar eveneens niet bruinen.
- Doe de gesnipperde ui erbij en laat die niet meer dan glazig worden.
- Flambeer met de whisky.
- Voeg de room toe en laat de kip onder een deksel en onder af en toe omdraaien een kwartiertje heel zacht stoven.
- Leg het vlees op een verwarmde schotel.
- Roer de honing door de saus en binden met het in water opgelost aardappelmeel.
- Schep de saus over het vlees en leg de geriste bessen erbovenop.
- Verdeel de peultjes en de rijst, versierd met de kleingeknipte kruiden eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er een glas rosé bij.