Kip met aalbessen

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g rijst basmati / droogkokende
  • 150 g peultjes
  • 1 eetlepel bieslook fijngesneden
  • 1 eetlepel kervel fijngesneden
  • 1 eetlepel dragon fijngesneden
  • 2 kippenborsten samen 300 g
  • witte peper
  • zout
  • bloem
  • 25 g boter
  • 1 ui gesnipperde
  • ½ dl whisky
  • dl slagroom
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 2 theelepels aardappelmeel
  • 125 g rode aalbessen

Instructies

  • Kook de rijst volgens het voorschrift op het pak.
  • Haal de peultjes af, kook ze 15 minuten in een open pan en houd ze in een klontje boter warm.
  • Was en snijd de kruiden.
  • Bestrooi het vlees met witte peper en zout en bestuif het met bloem.
  • Verhit de boter in een braadpannetje, maar laat niet bruinen.
  • Bak de kip aan weerszijden, maar eveneens niet bruinen.
  • Doe de gesnipperde ui erbij en laat die niet meer dan glazig worden.
  • Flambeer met de whisky.
  • Voeg de room toe en laat de kip onder een deksel en onder af en toe omdraaien een kwartiertje heel zacht stoven.
  • Leg het vlees op een verwarmde schotel.
  • Roer de honing door de saus en binden met het in water opgelost aardappelmeel.
  • Schep de saus over het vlees en leg de geriste bessen erbovenop.
  • Verdeel de peultjes en de rijst, versierd met de kleingeknipte kruiden eromheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er een glas rosé bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Kip
Land van herkomst Schotland