Kip met rode currypasta en cashewnoten
(Thais roerbakgerecht)
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel rode currypasta pot, toko
- 1 grote paprika in dunne repen
- 500 gram kip in reepjes
- 3 fijngesneden teentjes knoflook
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels Thaise vissaus bijvoorbeeld Nam Pla
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 4 lenteui in stukjes
- 100 grgeroosterde ongezouten cashewnoten
Instructies
- Verhit de olie in een wok en roerbak de currypasta, de knoflook en de paprika- en kipreepjes ± 3 minuten.
- Voeg de oestersaus, de vissaus en de suiker toe en laat het mengsel op zacht vuur ± 4 minuten stoven.
- Door de suiker gaat het gerecht iets karameliseren.
- Bak dan de lente-uitjes 2 minuten mee en schep er voor het serveren de cashewnoten door.