Kip TexMex

Kip TexMex

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 kipvleugels
  • 4 kipdrumsticks
  • 4 kippendijen
  • 6 eetlepel(s) tomaten ketchup
  • 3 eetlepel(s) honing
  • 2 eetlepel(s) mosterd
  • 10 cl whisky
  • 1 sap van een citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 eetlepel(s) korianderpoeder
  • 1 eetlepel(s) gerookt paprikapoeder
  • tabasco
  • 3 takjes tijm
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Pel en rasp de uien,
  • Pel en plet de knoflooktenen.
  • Meng in een kom de uien, alle kruiden, mosterd, ketchup, whisky, citroensap, een paar druppels tabasco, wat zout, peper en 5 cl. olijfolie.
  • Voeg de kipdelen toe, meng goed door elkaar, zodat alle kipdelen goed ingesmeerd zijn.
  • Dek de kom af met huishoudfolie en zet voor een nacht in de koelkast.
  • De volgende dag, verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht), anders 200 graden.
  • Bedek een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Verdeel de kipdelen over de bakplaat.
  • Zet de bakplaat in de oven en gaar de kip 35 à 40 minuten.
  • Controleer regelmatig en haal de kip uit de oven zodra deze gaar zijn.
  • Verdeel de kip over de borden en geef er frites of gebakken aardappelen bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Mexico