Kipfilet met 4 kazensaus
Ik moest voor de verjaardag van mijn dochter "proefkoken" en ze wou graag een pastasaus met kipfilet en 4 kazen
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- zeezout Vers gemalen
- zwarte peper Vers gemalen
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 prei
- 1 ui
- 2 eetlepel(s) mascarpone
- 2 eetlepel(s) ricotta
- 1 bolletjes monzarella
- 20 gram gran Gusto poeder
- Blaadjes tijm van 2 takjes
- 3 takjes oregano
- 3 blaadjes salie
Instructies
- Snij de kipfilet in blokjes
- Doe er wat vers gemalen zeezout over
- En wat meer vers gemalen zwarte peper
- Goed mengen
- Halveer de prei
- Snij de helften in wat grovere stukken
- Pel en snipper de ui
- Doe de olijfolie op hoog vuur in een wok
- Bak de kipfiletblokjes goed door
- Doe als ze bijna gaar zijn de ggesnipperde ui erbij
- Bak dit nog 3 minuten door
- Draai dan het vuur zachter
- Half hoog ongeveer
- Doe de prei erbij
- Roerbak weer 5 minuten
- Voeg de 2 eetlepels mascarpone toe
- Goed roeren
- Dan de 2 eetlepels ricotta
- Blijf goed roeren
- Pluk het bolletje monzarella in stukjes en doe dat door de pastasaus
- Doe dan de 20 gram gran Gusto erdoor
- Haal de blaadjes van de tijm en doe het door de saus
- Snipper de oregano en doe het door de saus
- Snipper de blaadjes salie en doe ze door de saus
- Vind je de saus te dik dan kun je hem aanlengen met iets melk
Notities / Tips / Wijnadvies
Wij aten er tortellini con carne bij maar het kan met iedere andere pasta