Kipgehaktspiesjes met gember en koriander
Ingrediënten
- 500 gram kipgehakt
- 2 eetlepels maïzena
- 3 eetlepels Japanse sojasaus
- ½ eetlepel geraspte gemberwortel
- 2 eetlepels fijngehakt korianderblad
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- peper zout
- 11/2 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepels mirin zoete Japanse rijstwijn of droge sherry
Instructies
- Meng het gehakt met de maïzena, 1 eetlepel sojasaus, de gemberwortel, het
- korianderblad, het sesamzaad en peper en zout en vorm er worstjes van.
- Bestrijk de worstjes met olie en rooster ze onder de hete grill of in een
- grillpan rondom bruin en gaar.
- Verwarm intussen de mirin in een klein pannetje en laat de alcohol
- verdampen.
- Voeg de rest van de sojasaus en een mespuntje zout toe en geef de saus bij
- de spiesjes.