Kippenpoot op zijn Hongaars met rijst

Kippenpoot op zijn Hongaars met rijst

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kippenpoot
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 el crème fraîche facultatief
  • 25 gram boter

Instructies

  • Doe de boodschappen en zet alle ingrediënten klaar.
  • Wrijf de kippenpoten in met zout en het paprikapoeder.
  • Verhit de boter in een braadpan en braad de kippenpoten rondom aan.
  • Voeg de ui en knoflook toe en laat deze een paar minuten meef ruiten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even meebakken.
  • Verlaag de temperatuur van de warmtebron en voeg de bouillon en de tomaatblokjes toe.
  • Laat een half uur zachtjes sudderen.
  • Draai de kippenpoten om en laat nog een half uurtje sudderen.
  • Wil je een wat romige saus voeg dan 5 minuten voor het einde van de kooktijd de crème fraîche toe.
  • Kook intussen de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Proef de saus en breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
  • Verdeel de rijst, kip en de saus over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Hongarije