Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 kippenpoot
- 2 el paprikapoeder
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram tomatenblokjes
- 2 el tomatenpuree
- 200 ml kippenbouillon
- 2 el crème fraîche facultatief
- 25 gram boter
Instructies
- Doe de boodschappen en zet alle ingrediënten klaar.
- Wrijf de kippenpoten in met zout en het paprikapoeder.
- Verhit de boter in een braadpan en braad de kippenpoten rondom aan.
- Voeg de ui en knoflook toe en laat deze een paar minuten meef ruiten.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even meebakken.
- Verlaag de temperatuur van de warmtebron en voeg de bouillon en de tomaatblokjes toe.
- Laat een half uur zachtjes sudderen.
- Draai de kippenpoten om en laat nog een half uurtje sudderen.
- Wil je een wat romige saus voeg dan 5 minuten voor het einde van de kooktijd de crème fraîche toe.
- Kook intussen de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
- Proef de saus en breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel de rijst, kip en de saus over de borden.