Kippensoep met yoghurt

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 7 ½ dl kippenbouillon getrokken van een kip, wortel, ui, peterselie en wat zout en peper
  • 100 gram kip
  • 2 ½ dl yoghurt
  • 4 ei
  • peper zout
  • 1 eetlepel munt
  • 1 eetlepel. boter
  • 2 theelepel paprikapoeder

Instructies

  • Kook de stukjes kipfilet in de bouillon gaar (als u de bouillon zelf maakt,
  • kunt u wat in stukjes gesneden gaar kippenvlees aan de bouillon toevoegen).
  • Klop de eidooiers met de yoghurt los en meng er wat hete bouillon door.
  • Roer daarna het yoghurtmengsel door de bouillon en warm het geheel nog 10
  • minuten door, zonder het te laten koken, zodat de soep gebonden wordt (als
  • de soep kookt, schiften de eidooiers).
  • Smelt de boter, roer er het paprikapoeder door.
  • Strooi de fijngehakte peterselie of munt over de soep en giet er de gesmolten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep
Land van herkomst Turkije