Klassieke rosbief met mierikswortelsaus
AllerHande december 2003
Ingrediënten
- 2 stukken rosbief à ca. 600 g
- 3 eetlepel(s) vloeibare boter of gesmolten boter
- grofgemalen zwarte peper
- 250 ml slagroom
- 6 eetlepel(s) mierikswortel geraspte potje
- 1 theelepel mosterd
Instructies
- Rosbief in 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Rosbief droogdeppen met keukenpapier en insmeren met boter.
- Vlees bestrooien met peper.
- Vlees in braadslede of groot bakblik leggen en in midden van oven in ca. 25 minuten rondom bruin en krokant, maar van binnen rosé bakken.
- Vlees tussentijds omkeren.
- Slagroom met garde of mixer met mespunt zout bijna stijf kloppen.
- Royaal zout en peper erdoor mengen.
- Mierikswortel door mosterd roeren en mengsel voorzichtig door slagroom spatelen.
- Rosbief uit oven nemen, bestrooien met zout en inpakken in aluminiumfolie.
- Vlees 5 minuten laten rusten.
- (Aan tafel) rosbief dwars op draad in dunne plakken snijden.
- Saus apart erbij serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelpuree en gebakken oesterzwammen.