Klassieke rosbief met mierikswortelsaus

AllerHande december 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 stukken rosbief à ca. 600 g
  • 3 eetlepel(s) vloeibare boter of gesmolten boter
  • grofgemalen zwarte peper
  • 250 ml slagroom
  • 6 eetlepel(s) mierikswortel geraspte potje
  • 1 theelepel mosterd

Instructies

  • Rosbief in 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Rosbief droogdeppen met keukenpapier en insmeren met boter.
  • Vlees bestrooien met peper.
  • Vlees in braadslede of groot bakblik leggen en in midden van oven in ca. 25 minuten rondom bruin en krokant, maar van binnen rosé bakken.
  • Vlees tussentijds omkeren.
  • Slagroom met garde of mixer met mespunt zout bijna stijf kloppen.
  • Royaal zout en peper erdoor mengen.
  • Mierikswortel door mosterd roeren en mengsel voorzichtig door slagroom spatelen.
  • Rosbief uit oven nemen, bestrooien met zout en inpakken in aluminiumfolie.
  • Vlees 5 minuten laten rusten.
  • (Aan tafel) rosbief dwars op draad in dunne plakken snijden.
  • Saus apart erbij serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met aardappelpuree en gebakken oesterzwammen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees