Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kop Duru extra extra Grove bulgur
- 6 eetlepel(s) Olijfolie
- 2 Ui medium, gesnipperd
- 2 Tomaat in kleine blokjes
- 2 eetlepel(s) Pijnboompitten
- 2 eetlepel(s) Krenten
- 1 tl Allspice poeder
- 1 tl Gedroogde munt
- 1 tl Poedersuiker
- 1 tl Zout
- ⅓ bos Peterselie fijngehakt
- 1 teentje Knoflook
- 4 Groene paprika
- 4 Rode paprika
- 1 Citroen uitgeperst
- 3 koppen Water
Instructies
- Week de krenten 5 minuten in wat water en giet ze af.
- Snijd de bovenkant met de steelaanzet van de paprika's, leg deze apart en verwijder zaad en zaadlijsten uit de binnenkant van de paprika's.
- Doe de Duru coarse bulgur in een kom.
- Voeg de ui, peterselie, tomaat en knoflook toe.
- Voeg er vervolgens de overige ingredienten bij en meng goed.
- Vul de 8 paprika's met het bulgurmengsel.
- Zet de paprika's rechtop in een pan waarin ze tegen elkaar aan kunnen staan, zet op elke paprika het afgesneden topje, voeg het water en citroensap toe, breng aan de kook, sluit de pan en laat de paprika's in 1 uur gaar worden op een zacht vuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Steek houten prikkers door de topjes van de paprika's nadat u ze in de pan hebt gezet. Op deze manier absorberen ze het water beter. Nadat de kooktijd verstreken is kunt u het beste het deksel van de pan halen en al het vocht laten verdampen, net zo lang tot de paprika's nog een beetje aanbakken.