Knolselderijsalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine selderijknol
  • 1 beker sour cream
  • ½ citroen het sap hier van
  • 1 eetlepel(s) honing
  • 1 eetlepel(s) sesamzaad
  • 50 g gewelde rozijnen
  • 1 friszure appel
  • 100 g belegen kaas
  • 50 g grof gehakte walnoten

Instructies

  • Schil de selderijknol en was hem goed.
  • Vermeng de sour cream met citroensap, honing, sesamzaad en rozijnen.
  • Rasp de selderijknol boven de saus en roer deze er direct door.
  • Voeg de gesnipperde appel, de in kleine blokjes gesneden kaas en de walnoten toe.
  • Meng alles goed dooreen en breng de salade op smaak met zout, paprikapoeder en worcestershiresaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

De knoestige, bruine selderijknol, die van binnen wit is, is een geliefd bestanddeel van veel salades, waarin hij geraspt of en julienne - dat is in dunne reepjes - gesneden goede diensten bewijst.
Knolselderij geeft altijd een frisse salade waarbij goed kan worden gevarieerd met andere ingrediënten.
Geef deze knolseldenjsalade als lunchgerecht met warm, knapperig stokbrood of als bijgerecht bij een hoofdschotel, bijvoorbeeld van koud vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch