Knolselderijsoep met tapenade croûtons
Ingrediënten
- 400 gram knolselderij in blokjes
- 200 gram aardappels in blokjes
- 5 dl kippenbouillon van tablet
- 1 theelepel tijmblaadjes
- 1 dl slagroom
- 40 gr geraspte Parmezaan
- zout
- peper
- 2 eetlepels fijngesneden selderijgroen
Instructies
- Kook de knolselderij en de aardappels in de bouillon met de tijmblaadjes in ± 30 minuten gaar.
- Pureer en zeef de groenten met het vocht.
- Roer er de slagroom door (voeg, als de soep te dik is, nog wat bouillon toe) en breng de soep weer aan de kook.
- Roer de kaas, zout en peper erdoor en bestrooi de soep met selderijgroen.
- Serveer met geroosterd stokbrood, besmeerd met tapenade.
Tapenade:
- Pureer de ontpitte zwarte olijven, ansjovisfilets, kappertjes, knoflook, mosterd en basilicum.
- Voeg 1-2 eetlepels olijfolie en zwarte peper toe.