Kofta wa chalow

Afghaanse gehaktballetjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ui
  • 3 theelepels knoflook
  • 2 theelepels koriander
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • 500 gram runder- of lamsgehakt
  • liter water
  • 1 blikje tomatenpuree ± 70 gr

Instructies

  • Pel 1 (kleine) ui en snijd hem in kleine stukjes.
  • Voeg er 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 theelepel versgehakte koriander, 1/2 theelepel zwarte peper en 1/2 theelepel zout bij.
  • Neem telkens 1 eetlepel van het gehakt en draai daar balletjes van.
  • Pel de tweede ui, snijd hem in vieren en pureer de parten met 1/8 liter water in een foodprocessor.
  • Schenk dit uimengsel in een grote pan, doe er 1 theelepel knoflook bij en laat dit op laag vuur 8-10 minuten sudderen.
  • Voeg 1/2 liter water en stuk voor stuk de gehaktballetjes toe; zorg, dat de balletjes elkaar in de pan niet pletten.
  • Kook de balletjes ± 20 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg dan de tomatenpuree, 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 theelepel versgehakte koriander, 1/2 theelepel zwarte peper en 1/2 theelepel zout toe en laat nog eens 15-20 minuten koken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de kofta chalow direct met naan en basmatirijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Afganistan