Kofta wa chalow
Afghaanse gehaktballetjes
Ingrediënten
Instructies
- Pel 1 (kleine) ui en snijd hem in kleine stukjes.
- Voeg er 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 theelepel versgehakte koriander, 1/2 theelepel zwarte peper en 1/2 theelepel zout bij.
- Neem telkens 1 eetlepel van het gehakt en draai daar balletjes van.
- Pel de tweede ui, snijd hem in vieren en pureer de parten met 1/8 liter water in een foodprocessor.
- Schenk dit uimengsel in een grote pan, doe er 1 theelepel knoflook bij en laat dit op laag vuur 8-10 minuten sudderen.
- Voeg 1/2 liter water en stuk voor stuk de gehaktballetjes toe; zorg, dat de balletjes elkaar in de pan niet pletten.
- Kook de balletjes ± 20 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg dan de tomatenpuree, 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 theelepel versgehakte koriander, 1/2 theelepel zwarte peper en 1/2 theelepel zout toe en laat nog eens 15-20 minuten koken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de kofta chalow direct met naan en basmatirijst.