Kokoscurry met sperzieboontjes en tofu

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g basmati rijst
  • 1 pak Sofine Tofu
  • Conimex Wok Marinade
  • Conimex Wok Olie
  • 500 g gebroken sperzieboontjes
  • 1 bakje Conimex Kruidenpasta voor Rode Curry
  • 1 pakje Conimex Romige Kokosmelk
  • 2 eetlepels Conimex Geraspte Kokos

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Laat de tofu goed uitlekken, dep droog en snijd in blokjes van ca. 2 cm.
  • Meng de blokjes tofu met 3 eetlepels wok marinade.
  • Laat het 3 minuten staan om te marineren.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de sperzieboontjes 5 minuten.
  • Voeg de tofublokjes toe en roerbak deze 3 minuten mee.
  • Voeg de kruidenpasta, 1 dl water en de kokosmelk toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep de kokoscurry op warme borden, bestrooi met de geraspte kokos of seroendeng en geef de warme rijst erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Seroendeng en Mango Chutney op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang de sperzieboontjes door broccoliroosjes en gebruik de kruidenpasta voor groene curry.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten / Rijst / Vleesvervangers
Land van herkomst Oosters
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch