Kokosnasi met kipsaté en kroepoek

Snel te maken
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g witte rijst
  • 1 zak nasigroenten 500 g
  • 1 schaal kipsaté barbecue/oven, 350 g
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 zakje mix voor nasi 50 g
  • 3 eetlepel(s) ketjap
  • 1 zakje kokos gemalen 100 g
  • 1 zak kroepoek 60 g

Instructies

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Afgieten en af laten koelen.
  • Pepertje uit nasigroenten in ringen snijden.
  • Saté volgens gebruiksaanwijzing bereiden, naar keuze op de barbecue of in de oven.
  • Saus verwarmen. In wok olie verhitten, groenten en peperringetjes 5 minuten roerbakken.
  • 1½ dl water, kruidenmix, zout, peper en ketjap toevoegen, 3 minuten meebakken.
  • Gemalen kokos en rijst toevoegen, goed doorwarmen.
  • Nasi op vier borden scheppen, saté met saus ernaast leggen en kroepoek apart serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Oosters