Konijn met pruimen
Bijna elke provincie, zelfs elke streek, heeft een eigen recept om konijn te bereiden.Typisch Brabants is het gebruik van pruimen daarbij.
Ingrediënten
- 4 dl rode wijn
- 2 dl azijn
- 4 peper
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel tijm
- 1 kg konijnenbouten
- 75 g boter
- 2 eetlepel(s) bloem
- 250 g pruneaux
- peper & zout
Instructies
- In wijde schaal wijn en azijn door elkaar roeren. Peperkorrels, laurierblaadjes en tijm toevoegen. Konijnenbouten erin leggen. Konijn afgedekt ca. 24 uur in de koelkast zetten.
- Konijnenbouten uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier.
- In braadpan boter verhitten. Konijnenbouten rondom bruin braden. Bloem erover strooien.
- Langs de rand van de pan 3/4 deel van marinade erbij schenken. Pruimen toevoegen. Aan de kook brengen en konijn in 45-60 minuten zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met aardappelpuree en spruitjes.