Koolsalade met paparika en kaas
Boodschappen 8-2006
Ingrediënten
voor de dressing
- 200 g milde kwark
- 100 ml yoghurt
- 1 eetlepel(s) honing
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel kerriepoeder
Instructies
- Schaaf of snij de kool in smalle reepjes.
- Breng de gesneden kool in water met zout aan de kook.
- Giet de kool af zodra deze kookt en spoel er koud water over.
- Halveer de paprika's en snij het vruchtvlees in smalle reepjes.
- Pel de ui en snipper deze.
- Schil de appel en verwijder het klokhuis en pitjes en verdeel in kleine stukjes.
- Verdeel de kaas in reepjes of blokjes.
- Schep de kool door de paprika, ui, appel en kaas.
- Meng de ananasstukjes door de salade en breng op smaak met peper.
- Meng de ingrediënten voor de dressing.
- Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
- Schep de dressing luchtig door de salade.
- Bestrooi met de geroosterde amandelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met warm stokbrood.