Koolsalade met paparika en kaas

Boodschappen 8-2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 g witte kool
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele of oranje paprika
  • 1 ui
  • 1 friszure appel
  • 150 g gruyère
  • 150 g brie
  • peper
  • zout
  • 200 g ananas stukjes blik
  • 2 eetlepel(s) geschaafde amandelen

voor de dressing

  • 200 g milde kwark
  • 100 ml yoghurt
  • 1 eetlepel(s) honing
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel kerriepoeder

Instructies

  • Schaaf of snij de kool in smalle reepjes.
  • Breng de gesneden kool in water met zout aan de kook.
  • Giet de kool af zodra deze kookt en spoel er koud water over.
  • Halveer de paprika's en snij het vruchtvlees in smalle reepjes.
  • Pel de ui en snipper deze.
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis en pitjes en verdeel in kleine stukjes.
  • Verdeel de kaas in reepjes of blokjes.
  • Schep de kool door de paprika, ui, appel en kaas.
  • Meng de ananasstukjes door de salade en breng op smaak met peper.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
  • Schep de dressing luchtig door de salade.
  • Bestrooi met de geroosterde amandelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met warm stokbrood.

Variatietip:

in plaats van amandelen zijn ongezouten cashewnoten of pecannoten ook heel lekker
neem in plaats van gruyère belegen boerenkaas
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Salade