Krabsalade uit Mexico
Ingrediënten
- 1 blik krab 250 gr
- 1 venkelknol schoongemaakte in repen gesneden
- 1 kop taugé met kokend water overgoten
- 1 groene paprika van zaad ontdaan, in dunne repen
- 1 rode peper van zaad ontdaan, in repen
- ¼ theelepel zout
- ½ theelepel mosterdpoeder
- versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) wijnazijn
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) sojasaus geen ketjap!!
Instructies
- Snijd de krab in kleine stukjes, meng die met de venkel, de taugé en de paprika en schep alles losjes om.
- Meng het zout, het citroensap, de mosterd, de peper en de azijn goed door elkaar.
- Voeg de olie toe en klop het tot een glad mengsel.
- Voeg de sojasaus toe en meng goed.
- Schep dit mengsel, vlak voor het opdienen, losjes door de salade.