Krissat

Krissat

Porties: 12 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 250 ml melk
  • 100 g suiker
  • 80 g boter
  • 7 g instant gist
  • 1 theelepel(s) bakpoeder
  • 2 eetlepel(s) sesamzaadjes
  • 2 eetlepel(s) anijszaad
  • snufje zout
  • 1 ei

Extra:

  • sesamzaad
  • 1 ei
  • beetje olie

Instructies

  • Meng alles (behalve anijs en sesam)in een kom kneed tot een soepel deeg.
  • Voeg als je bijna klaar bent met kneden de sesam en anijs en kneed het er goed door heen.
  • Vet je handen in met een beetje olie en maak balletjes van het deeg, laat ze een uur in de oven rijzen(zie kaasuienbroodjes).
  • Bestrijk met ei en strooi er wat sesam op,bak ze op 200graden voor ongeveer 12min.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes
Land van herkomst Marokko