Krokante appeltaart

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eetlepels Armagnac
  • 100 gram poedersuiker
  • 3 grote appels in heel dunne schijfjes
  • 125 gram roomboter
  • 12 plakken fillodeeg van 25 x 25 cm

Instructies

  • Meng de Armagnac met 50 gr poedersuiker en marineer de appelplakjes hierin 2 uur.
  • Laat de appel uitlekken en vang het vocht op.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Smelt de boter en bestrijk de Plakjes fillodeeg er dun mee.
  • Leg 4 plakjes deeg in de vorm en verdeel over elk plakje deeg een beetje Armagnacmarinade en wat poedersuiker.
  • Leg elk deegplakje gedraaid op het vorige plakje, zodat de punten verspringen en rondom de taart omhoog staan.
  • Leg op het vierde plakje deeg de helft van de schijfjes appel, bedruppel de appel met Armagnac en bestrooi met wat poedersuiker.
  • Leg hierop 2 deegplakjes met Armagnac en suiker.
  • Leg daarop de rest van de appelschijfjes, bedruppel ook die weer met Armagnac en bestrooi met suiker.
  • Dek de taart af met de laatste 4 plakjes deeg met daartussen steeds wat Armagnac en suiker.
  • Leg de laatste 2 deegplakjes mooi 'verkreukeld' in de vorm.
  • Bestrijk de bovenste deeglaag met gesmolten boter en bestrooi met poedersuiker.
  • Bak de taart 15 minuten in het midden van de oven.
  • Schakel de oven terug naar 180°C en bak de taart nog 15 minuten.
  • Dek de taart, als deegpunten te donker worden, met aluminiumfolie af.
  • Serveer de taart lauwwarm of koud en bestrooi hem voor het serveren met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart