Zoete kaastaart
porties: 10 Stuks
Equipment
ingrediënten
- 6 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
- 4 eieren M
- 200 g Hüttenkase
- 200 g verse roomkaas bv. MonChou
- 300 g volle biologische kwark
- 1 eetlepel citroenrasp potje
- 150 g witte basterdsuiker
- mespunt zout
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
- 1 eetlepel bloem
Bereidingswijze
- Bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Springvorm invetten.
- Eieren splitsen.
- Met mixer eierdooiers, Hüttenkase, roomkaas, roomkwark, citroenrasp en suiker tot gladde, luchtige massa kloppen.
- In andere kom eiwitten met zout tot stijve pieken kloppen.
- Eiwitschuim luchtig door kwark-kaasmengsel scheppen.
- Aanrecht bestrooien met bloem.
- Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap ca. 4 cm groter dan vorm.
- Vorm bekleden met deeg.
- Kwark-kaasmengsel in vorm scheppen en gladstrijken.
- Taart in ca. 40 minuten gaar en licht goudbruin bakken.
- Halverwege temperatuur verlagen tot 175 °C of gasovenstand 3.
- Taart in vorm laten afkoelen.