Kruidenpasta Masala Madrasi

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels komijnzaad
  • 4 eetlepels korianderzaad
  • 2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepel zwart mosterdzaad
  • 2 theelepel Spaanse peper
  • 2 theelepel zout
  • 3 tenen knoflook geraspte
  • 1 eetlepel gember versgeraspte
  • wat azijn
  • 0,3 dl zonnebloemolie + wat sesamolie

Instructies

  • Maal het komijnzaad, het korianderzaad, de zwarte peperkorrels en het mosterdzaad in een keukenmachine grof en stamp het daarna in een vijzel fijn.
  • Vermeng alle ingrediënten, behalve de olie, met als laatste de azijn.
  • Verhit de olie in een wok, voeg het mengsel toe en roerbak tot de olie begint te schiften.
  • Neem de wok dan van het vuur en roer alles goed door tot het mengsel is afgekoeld.
  • Deze hoeveelheid is voldoende voor ± 2 kg vlees of vleesvervanger.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Kruidenmengsels / Saus
Land van herkomst India