Kruidige kippensoep

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram kip
  • ¾ liter kippenbouillon
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte selderij
  • Conimex Wok Olie
  • 1 theelepel Conimex Kerrie Djawa
  • 1 theelepel Conimex Serehpoeder
  • 1 theelepel Conimex Djahe

Instructies

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipblokjes 3 minuten. 
  • Bestrooi ze met de kruiden en roerbak nog 2 minuten.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 3 minuten doorkoken.
  • Schep de soep in diepe kommen en bestrooi met de selderij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip: breng de soep eventueel verder op smaak met een scheutje Conimex Ketjap, een scheutje Gembersiroop, wat Sambal of wat citroensap. Vervang de losse kruiden eventueel door 3 theelepels Bahmi- of Nasikruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep