Kuzu Kapama
(ovenschotel van lam met diverse groenten)
Ingrediënten
Instructies
- Snijd het vlees in niet te kleine blokken.
- Snijd de aubergines in plakken en zet ze 20 minuten met zout bestrooid weg.
- Pel de tomaten en snijd ze in dunne plakken.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
- Maak de preien en de courgettes schoon en snijd ze dun.
- Schil de courgettes als ze niet meer piepjong zijn.
- Hol de paprika's uit en snijd ze in dunne slierten.
- Zet alle groenten in ruim kokend water.
- Wrijf het vlees in met wat knoflook uit de knijper en zout, schroei het in de olie aan alle kanten dicht en schik het daarna in een vuurvaste schotel.
- Spoel de aubergineplakken onder de koude kraan en laat ze, evenals de overige groenten, goed uitlekken.
- Leg ze nu op het vlees en gebruik de gesneden aardappelen als bovenlaag.
- Voeg voldoende zout en peper toe, leg de kruiden erop en strooi er de fijngesneden knoflook over.
- Voeg nog een scheutje water toe en bak het gerecht 1 1/2 uur in een voorverwarmde oven van 200°C tot alles gaar is.
- Geef er veel brood bij.