Laksa met kip
Laksa met kipDit recept staat bij Boodschappen.nl, maar heeft veel en veel te veel eiermie in de receptuur.Dit is zoals ik het nog een keer ga maken!
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook in plakjes
- 1 verse gember geschild, geraspt, ca. 2 cm
- 3 eetlepel(s) gele currypasta
- 300 gram kipfilets in blokjes
- 400 milliliter kokosmelk
- 1 liter kippenbouillon
- 200 gram diepvriesdoperwten
- 125 gram eiermie
- 125 gram taugé
- 1 handje koriander fijngehakt
- 2 lente-/bosuitjes in ringen
- 1 limoen in partjes
Instructies
- Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook, gember en currypasta circa 1 minuut.
- Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom goudbruin. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en laat circa 10 minuten pruttelen.
- Voeg vervolgens de erwten toe en kook de mie in 6 minuten gaar in de bouillon.
- Schep de taugé op de soep en garneer met de koriander en bosui. Serveer de laksa met partjes limoen.
- Garneren met een hard gekookt ei en gefruite uitjes.