Lampang loemboek
lever met gekruiden saus
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de lever in grove plakken.
- Wrijf uien, sambal, ketoembar, djinten, kentjoer, peper en zout tot een brij en meng dit met het kokosmeel.
- Los de santen op in het water en voeg er het kruidenmengsel aan toe.
- Breng het aan de kook en doe er de lever bij, de salam en djeroek poeroet.
- Laat alles koken tot de lever gaar is en de kruiden met het kokosmeel een dikke saus zijn gaan vormen.
- bereiden. alleen varkens of kalfslever in de
magnetron:
- Roer de gewreven massa met het kokosmeel en de santen in een ovenvaste schaal van 2 liter tot een gladde massa en breng dit afgedekt in 5 à 7 min. op 100% aan de kook.
- Doe de lever met de salam en djeroek poeroet erbij en verwarm alles afgedekt 16 à 18 min. op 50% tot de lever gaar is.