Lampang loemboek

lever met gekruiden saus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram lever
  • blok santen
  • 5 eetlepels kokosmeel
  • ½ liter water
  • 2 eetlepels gesnipperde uien
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • ½ theelepel kentjoer
  • 2 salamblaadjes
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de lever in grove plakken.
  • Wrijf uien, sambal, ketoembar, djinten, kentjoer, peper en zout tot een brij en meng dit met het kokosmeel.
  • Los de santen op in het water en voeg er het kruidenmengsel aan toe.
  • Breng het aan de kook en doe er de lever bij, de salam en djeroek poeroet.
  • Laat alles koken tot de lever gaar is en de kruiden met het kokosmeel een dikke saus zijn gaan vormen.
  • bereiden. alleen varkens of kalfslever in de

magnetron:

  • Roer de gewreven massa met het kokosmeel en de santen in een ovenvaste schaal van 2 liter tot een gladde massa en breng dit afgedekt in 5 à 7 min. op 100% aan de kook.
  • Doe de lever met de salam en djeroek poeroet erbij en verwarm alles afgedekt 16 à 18 min. op 50% tot de lever gaar is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Indonesië