Lams courgettekebabs
AllerHande januari 2000
Ingrediënten
Instructies
- Aardappels goed schoonboenen en in weinig water in ca. 20 minuten gaar koken.
- Intussen satéprikkers in ruim koud water leggen.
- Aardappels afgieten, pellen en laten afkoelen.
- Sjalotje pellen en zeer fijn snipperen.
- Aardappels in plakjes snijden.
- Aardappelplakjes mengen met maïs-kiemolie, sjalot, zout, peper en kappertjes.
- Lamsfilet in blokjes snijden.
- Courgettes wassen en in plakken van ca. 1 cm snijden.
- Paprika wassen, schoonmaken en in 16 stukken snijden.
- Vlees be-strooien met zout, peper en koriander.
- Op satéprikkers om en om plakken courgette, blokjes lamsvlees en stukjes paprika prikken.
- Limoen schoonboenen en in lengte in 8 partjes snijden.
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Stokjes bestrijken met olie en ca. 10 cm onder hete grill ca. 10 minuten roosteren, regelmatig keren.
- Aardappelsalade over vier borden verdelen.
- Kebabs ernaast leggen.
- Garneren met partjes limoen en knoflookbieslook.