Lams courgettekebabs

AllerHande januari 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardappels van gelijke grootte
  • 1 sjalotje
  • 3 eetlepel(s) maïskiemolie
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepel(s) kappertjes
  • 2 kleine courgettes à 300 g
  • 1 rode paprika
  • ½ theelepel ketoembar gemalen koriander
  • 1 limoen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 8 sprietjes knoflookbieslook
  • ca. 500 g lamsfilet

Instructies

  • Aardappels goed schoonboenen en in weinig water in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Intussen satéprikkers in ruim koud water leggen.
  • Aardappels afgieten, pellen en laten afkoelen.
  • Sjalotje pellen en zeer fijn snipperen.
  • Aardappels in plakjes snijden.
  • Aardappelplakjes mengen met maïs-kiemolie, sjalot, zout, peper en kappertjes.
  • Lamsfilet in blokjes snijden.
  • Courgettes wassen en in plakken van ca. 1 cm snijden.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in 16 stukken snijden.
  • Vlees be-strooien met zout, peper en koriander.
  • Op satéprikkers om en om plakken courgette, blokjes lamsvlees en stukjes paprika prikken.
  • Limoen schoonboenen en in lengte in 8 partjes snijden.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Stokjes bestrijken met olie en ca. 10 cm onder hete grill ca. 10 minuten roosteren, regelmatig keren.
  • Aardappelsalade over vier borden verdelen.
  • Kebabs ernaast leggen.
  • Garneren met partjes limoen en knoflookbieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees