Lamsfricandeau met aardappeldakje

Porties: 6
Total time 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) fijngesneden peterselie
  • 2 eetlepel(s) fijngesneden tijm
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • 7 eetlepel(s) olijfolie
  • zout peper
  • 2 stukken lamsfricandeau á 600 gr
  • 4 schoongeboende aardappelennootmuskaat
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 6 dl bouillon
  • 1 dl rode wijn
  • gemengd: peterselie tijm, knoflook, 2 eetlepels olie, zout en peper

Instructies

  • Vouw de fricandeau open, besmeer het vlees met het mengsel en bind het met keukentouw als een rollade dicht.
  • Braad het vlees in de hete olie in ± 10 minuten rondom aan.
  • Bewaar het in koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C, laat de aardappelen in de oven ± 35 minuten garen, laat ze afkoelen en rasp ze grof.
  • Vermeng dit met 2 eetlepels olie, een mespunt nootmuskaat, zout en peper.
  • Schakel de oven door naar 230°C.
  • Snijd de fricandeau in plakken van ± 21/2 cm en verwijder het keukentouw.
  • Leg de tournedos in een braadslede, dek ze af met een schepje geraspte aardappel en besprenkel ze met wat olie.
  • Bak het vlees in het midden van de oven in 15-20 minuten rosé en houd het warm.
  • Schenk het vet uit de braadslede en zeef de jus boven een steelpan.
  • Voeg de bloem en de sjalot toe en kook de jus al roerend tot hij karamelkleurig is.
  • Voeg al kloppende de bouillon en de wijn toe.
  • Breng de jus aan de kook en laat inkoken tot sausdikte.
  • Breng op smaak met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Ierland