Vouw de fricandeau open, besmeer het vlees met het mengsel en bind het met keukentouw als een rollade dicht.
Braad het vlees in de hete olie in ± 10 minuten rondom aan.
Bewaar het in koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C, laat de aardappelen in de oven ± 35 minuten garen, laat ze afkoelen en rasp ze grof.
Vermeng dit met 2 eetlepels olie, een mespunt nootmuskaat, zout en peper.
Schakel de oven door naar 230°C.
Snijd de fricandeau in plakken van ± 21/2 cm en verwijder het keukentouw.
Leg de tournedos in een braadslede, dek ze af met een schepje geraspte aardappel en besprenkel ze met wat olie.
Bak het vlees in het midden van de oven in 15-20 minuten rosé en houd het warm.
Schenk het vet uit de braadslede en zeef de jus boven een steelpan.
Voeg de bloem en de sjalot toe en kook de jus al roerend tot hij karamelkleurig is.
Voeg al kloppende de bouillon en de wijn toe.
Breng de jus aan de kook en laat inkoken tot sausdikte.
Breng op smaak met zout en peper.