Lamsgehaktspitjes met yoghurtsaus

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • verse majoraan en peterselie
  • 1 ei
  • 2 beschuit
  • ¼ liter dikkeGriekse of Turkse yoghurt
  • ¼ liter tomatensap
  • 1 kleine paprika

Instructies

  • Vermeng het lamsgehakt met de fijngehakte of geraspte ui en knoflook uit de pers, 2 theelepels zout, een flinke draai peper uit de molen, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel versgeknipte majoraan, 1 eetlepel peterselie, het ei en de fijngewreven beschuiten.
  • Vorm van dit mengsel 8 'worstjes', kneed elk worstje rond een grilleerpen en leg ze, tussen folie, 1/2 uur in de diepvries.
  • Rooster ze dan onder keren 15 minuten.
  • Roer een saus van yoghurt en tomatensap.
  • Snijd de paprika in ringen (haal de zaadjes eruit) en strooi die met versgeknipte peterselie over de lamsspitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Turkije