Lamsvlees met okra

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 350 g lamsvlees van de bout in blokjes
  • 1 grote ui
  • rode pepers naar smaak
  • zout
  • dl gezeefde tomaten coulis
  • 1 dl water
  • 200 g okra's
  • peterselie
  • schapenmelk yoghurt
  • brood

Instructies

  • Verhit de olie in een (snelkook)pan en bak het vlees rondom bruin.
  • Bak de gesnipperde ui en de fijngewreven of -gesneden peper(s) mee, strooi er zout over en schenk er de tomaatcoulis en het water bij.
  • Laat onder druk ± een Kwartier stoven of ± 1 uur in een gewone pan met meer water.
  • Snijd bij de okra's de vruchtaanzet weg, zonder in de peul een opening te maken.
  • Behandel ze als boven beschreven of was ze direct.
  • Laat diepgevroren peulen onder de warme kraan ontdooien.
  • Neem bij het vlees de druk weg en laat de okra's 5 minuten meesudderen.
  • Breng het gerecht over op een schotel en bestrooi het met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Macedonië