Lamsvleespakketjes met okra

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • bakpapier
  • 24 okra's
  • 8 lamsboutplakken van +- 100 gr
  • zout peper
  • verse tijm
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 blik tomaat

Instructies

  • Knip uit het bakpapier acht vierkanten, met de breedte van de rol als maat voor de zijkanten.
  • Was en blancheer de okra's.
  • Snijd uit de lamsboutplakken het stukje bot, wrijf ze in met zout en peper en strooi er 1/2 theelepel tijm per plak op.
  • Snijd de ui in dunne schijven.
  • Verhit in een koekenpan wat olijfolie, bak hierin de lamsboutplakken om en om snel bruin en neem ze uit de pan.
  • Bak ook de uischijven om en om bruin.
  • Leg op elk stuk papier een lamsboutplak, leg daarop een schijf ui en daarop 3 okra's.
  • Laat de tomaatstukjes uitlekken (vang het vocht op) en verdeel de stukjes over de okra's.
  • Sprenkel over elk pakketje een theelepel olie en draai de pakketjes als een toffee dicht.
  • Leg ze op de diepe bakplaat en laat ze in een oven van 190°C in 1 uur gaar worden.
  • Besproei de pakketjes af en toe met water, om verbranden te voorkomen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Turkije