Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 8 vellen lasagne afhankelijk van de grootte van de schaal (à 10)
- 50 gram emmentaler kaas geraspt
- 2 gekonfijte eend
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 40 cl melk
- 1½ el crème fraîche
- 1 st ui
- 1 teentje knoflook
- ½ blik tomatenblokjes
- 1 el tomatenpuree
- 5 cl witte wijn
- 40 gram Parmezaanse kaas geraspt
- tijm
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pluk het vlees van de gekonfijte eenden poten.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
Tomatensaus:
- Verhit 1 el. olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de ui.
- Voeg de knoflook, wat tijm, zout en peper toe.
- Voeg de witte wijn, tomatenblokjes en de tomatenpuree toe.
- Laat tot de helft inkoken.
- Meng het geplukte vlees door de tomatensaus.
Bechamelsaus:
- Laat in een steelpannetje de boter smelten.
- Zodra de boter is uit gebruist voeg dan de bloem toe.
- Roer met een houten spatel de bloem goed door de boter zodat de boter de bloem opneemt. Laat een paar minuten garen.
- Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer steeds goed door met een garde zodat je geen klontjes krijgt.
- Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met wat zout en peper.
Opbouw schotel:
- Verwarm de oven voor op 180°
- Giet in een ovenschaal een dun laagje bechamelsaus en bekleed deze met lasagnevellen.
- Giet hierover de helft van de tomatensaus.
- Bekleed deze weer met lasagnevellen.
- Giet hier weer wat bechamelsaus over.
- Bekleed deze weer met lasagnevellen.
- Giet hier de rest van de tomatensaus over.
- Dek deze af met de laatste laag lasagnevellen.
- Giet hier de rest van de bechamelsaus over.
- Verdeel de 2 soorten kaas over de schaal.
- Zet de schaal in de oven en laat 25 tot 30 minuten gratineren.
- Wel opletten dat de kaas niet verbrandt!
- Verdeel de lasagne over de borden.