Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lasagne met gekonfijte eend
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
vellen
lasagne
afhankelijk van de grootte van de schaal (à 10)
▢
50
gram
emmentaler kaas
geraspt
▢
2
gekonfijte eend
▢
40
gram
boter
▢
40
gram
bloem
▢
40
cl
melk
▢
1½
el
crème fraîche
▢
1
st
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
½
blik
tomatenblokjes
▢
1
el
tomatenpuree
▢
5
cl
witte wijn
▢
40
gram
Parmezaanse kaas
geraspt
▢
tijm
▢
olijfolie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pluk het vlees van de gekonfijte eenden poten.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Tomatensaus:
Verhit 1 el. olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de ui.
Voeg de knoflook, wat tijm, zout en peper toe.
Voeg de witte wijn, tomatenblokjes en de tomatenpuree toe.
Laat tot de helft inkoken.
Meng het geplukte vlees door de tomatensaus.
Bechamelsaus:
Laat in een steelpannetje de boter smelten.
Zodra de boter is uit gebruist voeg dan de bloem toe.
Roer met een houten spatel de bloem goed door de boter zodat de boter de bloem opneemt. Laat een paar minuten garen.
Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer steeds goed door met een garde zodat je geen klontjes krijgt.
Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met wat zout en peper.
Opbouw schotel:
Verwarm de oven voor op 180°
Giet in een ovenschaal een dun laagje bechamelsaus en bekleed deze met lasagnevellen.
Giet hierover de helft van de tomatensaus.
Bekleed deze weer met lasagnevellen.
Giet hier weer wat bechamelsaus over.
Bekleed deze weer met lasagnevellen.
Giet hier de rest van de tomatensaus over.
Dek deze af met de laatste laag lasagnevellen.
Giet hier de rest van de bechamelsaus over.
Verdeel de 2 soorten kaas over de schaal.
Zet de schaal in de oven en laat 25 tot 30 minuten gratineren.
Wel opletten dat de kaas niet verbrandt!
Verdeel de lasagne over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Pasta