Lasagne met spinazie en Gorgonzola

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram diepvriesspinazie á la crème
  • 2 tomaten
  • 125 gram champignons
  • 100 gram gorgonzola
  • 3 theelepels majoraan
  • zout peper
  • ¼ liter slagroom
  • 9 lasagnevellen
  • 100 gram belegen kaas geraspte
  • 25 gram boter
  • aluminiumfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Laat de spinazie ontdooien.
  • Was intussen de tomaten, maak ze schoon en snijd ze in plakjes.
  • Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
  • Snijd de gorgonzola in stukjes.
  • Smelt de boter, bak de champignons 5 minuten zachtjes, voeg de slagroom toe en laat het geheel tot een dikkere saus inkoken.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe en doe er de helft van de geraspte kaas door.
  • Roer de majoraan, zout en peper door de spinazie.
  • Strijk op de bodem van een rechthoekige ovenschaal (inh. 1 liter) een dun
  • laagje saus uit, verdeel daar een deel van de spinazie over en bedek die met 3 lasagnevellen.
  • Verdeel hierover achtereenvolgens de helft van de plakjes tomaat, weer een deel van het spinaziemengsel, de helft van de gorgonzola en de saus.
  • Bedek met 3 lasagnevellen en verdeel hierover achtereenvolgens de rest van de tomaat, een deel van de spinazie, de rest van de gorgonzola en de champignons.
  • Dek af met de laatste lasagnevellen.
  • Verdeel hier de rest van de spinazie en de saus over en strooi de rest van de geraspte kaas erover.
  • Zorg dat alle lasagne is bedekt.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie, zet hem in de oven en verwarm de lasagneschotel ± 30 minuten.
  • Verwijder het folie en laat de lasagne in nog ± 5 minuten gaar en heet worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Pasta