Libanese linzensoep met lamsvlees

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram mager lamsvlees in blokjes
  • 200 gram rode linzen
  • 1 ui
  • 2 citroen de schil er van of van limoenen
  • 1 mespunt saffraan
  • 7 ½ dl runderbouillon
  • ½ theelepel zout
  • versgemalen peper
  • ¼ fijngesneden witte kool

Instructies

  • Laat de linzen een nacht in ruim water weken en giet ze af.
  • Doe het vlees, de linzen, de ui, het citroen- of limoensap en de schil, de saffraan en de bouillon in een grote pan.
  • Breng alles aan de kook, schuim de soep af, voeg zout en peper toe, temper het vuur en laat de soep nog 1 uur koken.
  • Voeg de kool toe en laat alles nog 45 minuten trekken.
  • Verwijder voor het serveren de citroenschil.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Libanon