Liefdescake uit Sri Lanka

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 250 gram griesmeel
  • 10 eierdooiers
  • 500 gram suiker
  • 200 gram fijngehakte rauwe cashewnoten
  • 2 eetlepels rozewater
  • 2 eetlepels honing
  • ¼ theelepel geraspte nootmuskaat
  • ¼ theelepel geraspte citroenschil
  • ½ theelepel kaneelpoeder

Instructies

  • Roer de boter zacht en voeg er al roerend de griesmeel aan toe.
  • Klop de dooiers samen met de suiker tot een licht schuimende massa en schep deze door het boter/griesmeelmengsel.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en werk alles zo luchtig mogelijk door elkaar.
  • Schep het deeg in een met beboterd vetvrij papier beklede taartvorm.
  • Strijk het oppervlak glad af met een natgemaakt mes en bak de taart in een matig warme oven (150 °C) tot ze goudbruin ziet.
  • Laat het gebak in de vorm afkoelen en stort het daarna op een taartrooster.
  • Verwijder het papier en snijd de koud geworden cake in punten.
  • Bestrooi elke punt met een mengsel van 3 delen poedersuiker en 1 deel kaneelpoeder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake
Land van herkomst Sri Lanka
Feestdagen etc Valentijnsdag