Limburgse vlaai met kruisbessen

Porties: 6 personen
Voorbereidingstijd 25 minuten
baktijd 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 20 gr gist
  • 20 gr suiker vroeger gebruikte men honing
  • 2,5 dl melk
  • 150 gr boter
  • kruisbessen

Instructies

  • Voor vlaaiplaat van 28 cm. doorsnede. 8 à 10 stukken vlaai.
  • Maak van deze grondstoffen een soepel deeg, voeg de zachte boter als laatste toe.
  • Leg het deeg in een doek en laat dit 15 à 20 minuten rijzen.
  • Deeg plat slaan zodat alle lucht er uit is en nu uitrollen en in de ingevette vlaaiplaat leggen.
  • Het fruit op de vlaai spreiden.
  • Oventemperatuur van 200-250 C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst Limburg / Nederland