Limoenmeringue

Porties: 36 Stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 18 plakken bladerdeeg
  • 125 gr suiker
  • 30 gr maïzena
  • 2 tl limoenschil
  • 75 ml limoensap
  • 1,9 dl water
  • 30 gr boter
  • 2 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 125 gr suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
  • Vet de muffinvormen in.
  • Rol de plakken bladerdeeg uit en steek uit elke plak 2 rondjes van 7 cm.
  • Leg de rondjes in de kuipjes en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bak de rondjes in 12-15 minuten goudbruin.
  • Neem ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
  • Doe de suiker, maïzena, geraspte limoenschil, limoensap en water in een grote pan.
  • Breng alles op matig vuur al roerend aan de kook tot het mengsel indikt.
  • Neem de pan van het vuur en roer er de boter door.
  • Roer er 1 voor 1 de eierdooiers door. Schep 1 volle tl van het mengsel in de kuipjes.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Voeg geleidelijk aan de suiker toe en klop tot de suiker is opgelost en het mengsel glanst.
  • Schep hiervan 1 el op elk taartje.
  • Bak de taartjes in 4-5 minuten lichtbruin. (Maak van restjes deeg stengels.)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak