Linsensuppe
Een traditionele Duitse maaltijdsoep.
Ingrediënten
Vleeslijst:
- 250 gram bruine linzen
- 250 gram gerookt buikspek
- 1 grote prei
- 1 kleine ui
- 2 eetlepels gehakte snijselderij
- bouquet garni
- 1 ¾ liter water
Groentelijst:
Naar wens:
- 250 gram rauwe rookworst eventueel Frankfurters
Instructies
- Hak de groenten van de vleeslijst fijn en doe ze met alle andere ingrediënten van de vleeslijst in een ruime pan.
- Breng dit aan de kook en laat het in een gesloten pan ± 2 uur sudderen, tot het spek net gaar is.
- Snijd de aardappelen van de groentelijst in dobbelsteentjes, voeg ze aan de soep toe en laat ze mee sudderen.
- Als u rauwe rookworst gebruikt, moet u ook die nu toevoegen.
- Smelt in een kleine pan het vet en laat de fijngehakte ui licht bruinen.
- Roer de bloem erdoor en voeg iets kookvocht toe.
- Laat dit mengsel 10 minuten sudderen en roer het dan door de soep.
- Breng de soep op smaak met (weinig) zout en peper.
- Hak de overgebleven preien zeer fijn, voeg ze met de peterselie aan de soep toe en laat de soep nog 5 minuten sudderen.